Poručite nakit putem naše internet prodavnice
ili na broj telefona 060/157-7553.

Korpa
0 Artikala - 0,00 Din.
Vaša korpa je trenutno prazna!

Srebrni nakit

Božanska svetlost vama na dar

Silver Boom bavi se izradom i prodajom unikatnog i komercijalnog nakita od srebra. Nakit se izrađuje od srebra finoće 925 u kombinaciji sa cirkonima, dragim kamenjem i kristalima. U ponudi imamo i veliki izbor nakita od rodiniranog srebra koje vremenom ne gubi sjaj i zaštićeno je od svih spoljnih uticaja.

Profesionalna i precizna izrada, kombinacija tradiconalnih i savremenih načina izrade, kao i lična posvećenost svakom komadu nakita garantuje vam kvalitetne i autentične proizvode visoke estetike. U našoj ponudi se nalaze:

  • Srebrne minđuše
  • Srebrni privesci
  • Srebrne narukvice
  • Srebrne ogrlice
  • Srebrne sajle i lanci
  • Srebrno prstenje

Prošetajte se po našoj internet prodavnici i izaberite komad ili više srebrnog nakita koji će za vas imati posebno značenje. U vezi sa tim nudimo vam i izradu srebrnog nakita po vašoj želji.

Izrada srebrnog nakita po porudžbini

Pored postojeće ponude, izrađujemo srebrni nakit prema vašoj ideji i zamisli, koji se može kombinovati sa dragim i poludragim kamenje, cirkonima i kristalima. Dovoljno je samo da nam iznesete svoje ideje, a naši dizajneri će se potruditi da vašoj zamisli udahnu život kroz autentičan komad nakita koji će te obožavati.

Kontaktirajte nas i obradujte sebe ili dragu osobu jedinstvenim srebrnim nakitom sa vašim ličnim pečatom. Možete pogledati i kompletnu ponudu naše internet prodavnice i pronaći komad nakit koji ćete voleti i s radošću nositi.

Priča o srebru

Srebro je plemeniti metal poznat čovečanstvu preko 3000. godina. Reč srebro dolazi od sanskritske reči argentums, što znači belo i sjajno. U drevnim vremena koristio se kao novac u trgovinskoj razmeni, ali i kao materijal od koga se izrađivao nakit.

Iskopine koje datiraju iz vremena Stare Grčke, Egipta i Rima pokazuju da je srebrni nakit bio cenjen i tražen, uglavnom se vezujući za statusne simbole viših staleža. Međutim, srebrni nakit je bio omiljen i među običnim narodom. Korišćen je u različite svrhe, kao zaštita od magijskih dejstava a srebru su prepisivana i lekovita svojstva.

Danas se srebro u svom čistom obliku skoro i ne upotrebljava u proizvodnji nakita. Obzirom da je tzv. čisto srebro prilično mekano, u izradi srebrnog nakita kombinuju se legure drugih metala, uglavnom bakra, i to u odnosu 92,5% srebro i 7,5% drugi metali. Iz tog razloga na srebrnom nakitu utiskuje se žig 925. Ovo srebro naziva se i Sterling srebro. Radi očuvanja postojanosti sjaja, srebrni nakit se štiti od tamnjenja oblagama od nikla i rodijuma.

Simbolika srebra

Od davnina ljudi su obožavali srebro, diveći se njegovoj lepoti, sjaju i izdržljivosti. Srebro je simbol čistote, pročišćenja, svetlosti i Božanske mudrosti. Ono simbolizuje čistu savest i namere, iskreno prijateljstvo i vernost. Astrološki, srebro se vezuje za Mesec i simbolizuje vodu, odnosno ženski princip. Alhemičari su mu pripisivali magijska dejstva i nazivali ga Mesečev ili Dijanin metal. Neki smatraju da srebro pojačava osetljivost čoveka prema Božanskim vibracijama.

Kroz istoriju srebru su pripisivana i lekovita svojstva. Korišćen je u borbi protiv raznih vrsta bakterija, virusa i gljivica. Tako su egipatski lekari u obradi rana koristili srebrne skalpele kako bi sprečili infekcije, a srebrne posude koristile su se za čuvanje i dezinfekciju vode. U prilog činjenici da srebro ima antibakterisjko dejstvo govori i istorijski podatak da su vojnici Aleksandra Makedonskog koji su za piće koristili bakarne posude češće poboljevali od oficira koju za piće koristili srebrne posude.

Savremena nauka i danas istražuje antibakterijska dejstva srebra i njegove prednosti u borbi protiv mnogih bolesti, kao što su ešerihija koli, čir na želucu i maligne bolesti.

Top